9 Şubat 2015 Pazartesi

EVSDATABASE Nedir ve Nasıl Kullanılır?

EVSdatabase'i hemen her yazımda görürsünüz çünkü AGH'nin temel fonksiyonlarından biridir. Evsdatabase, Avrupa Gönüllü Hizmeti programı için proje düzenleyen, AGH'ye gönüllü gönderen ve AGH'yi koordine eden kuruluşların bulunduğu sayfadır. 

Evsdatabase'de Hangi Bilgiler Var?

Bu sayfada kuruluşlar kendi bilgilerini açıklar, kuruluşun yeri, hangi konuda projeler düzenlediği, gönüllülerin hangi alanda çalışacağı, haftalık programı, AGH gönüllüsü için aradıkları kriterler gibi bilgiler yer alır. Bu sayfadan proje tarihlerini, kuruluşların proje düzenleyip düzenlemediklerini öğrenemezsiniz. Sayfada sol altta yer alan 'List Of Volunteer Opportunities' kısmında bazı proje ilanları ve süresi vardır ancak bunlar proje düzenleyen kuruluşların çok çok küçük bir kısmıdır. O yüzden seçeneklerinizi daraltmayın ve sakın buradaki ilanlarla yetinmeyin!!! BURAYA tıklayarak proje ilanları hakkında yazıma ulaşabilirsiniz.

Ayrıca: Evsdatabase'de yer almayan bir kuruluş AGH projesi düzenliyor olabilir (nitekim benim AGH yaptığım kuruluşun Evsdatabase'de sayfası yoktu, ben projeye başladıktan sonra-6 ay sonra- eklendi). Burada sayfası olan bir kuruluş o yıl-ya da birkaç yıl boyunca AGH projesi düzenlememe kararı alabilir. Yani, kuruluşların bu sayfada yer almaları kesin proje düzenledikleri anlamına gelmez, aynı şekilde bu sayfada yer almamaları da AGH düzenlemedikleri anlamına gelmez.


Bu sayfayı nasıl kullanacaksınız?

1) Kendinize AGH için ev sahibi kuruluş arıyorsanız: EVSdatabase'i açıp, istediğiniz ülkeyi-konuyu seçmeniz gerekir (ya da tek bir seçenek de olabilir: mesela Almanya işaretlerseniz sadece Almanya'daki kuruluşlar çıkar, 'Topics' kısmından 'Children' konusunu işaretlerseniz çocuklarla ilgili kuruluşlar çıkar) Seçiminizi yaptıktan sonra EVS accreditation type kısmından 'Receiving organization'u seçerek Evsdatabase'e kayıtlı olan kuruluşların bilgilerini görürsünüz.(proje düzenleyip düzenlemediklerini-proje tarihlerini buradan göremezsiniz)




2)Türkiye'den gönderen kuruluş arıyorsanız: EVS accreditation type kısmından 'Organization country'de Türkiye'yi seçip alttaki EVS accreditation type bölümünden de 'Sending organization' seçeneğini seçmelisiniz. 

Türkiye'den gönderen kuruluşlar çıkınca da kendi şehrinizde olan ya da iletişim kurabileceğiniz ve güvendiğiniz bir kuruluş seçebilirsiniz. Aynı şehirde olmanız gerekmiyor, evrak işlemleri internet -posta yoluyla yapılabilir. 

AGH programına katılmak isteyen herkes gönderen kuruluş bulmak zorundadır. Projelere bireysel olarak başvurursunuz ama evrak işlemlerini yapmak için gönderen kuruluş olmak zorundadır; bu işlemleri kendi başınıza yapamazsınız.

Gönderen kuruluşu iyi seçmenizi öneririm çünkü gönderen kuruluşta çalışanların sizi umursamaması, süreci ve işlemleri bilmemesi, evrakları eksik hazırlaması ya da geç hazırlaması ciddi sıkıntı yaratır. Bu yüzden AGH'niz bile tehlikeye girebilir. O yüzden en başından bu duruma dikkat edin ve mümkünse kuruluşların daha önce gönderdikleri gönüllülerle görüşerek kuruluşun işini ciddiye alıp almadığını öğrenmeye çalışın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder