2 Ocak 2015 Cuma

En Fazla Başvuru Alan AGH Ülkesi Hangisi?


Uzun dönem AGH/EVS deneyimini yaşamak istiyorsunuz..Tercihiniz hangi ülke olur? 

Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişiyor. Ancak kuruluşlara yapılan AGH başvurularına göre en çok tercih edilen ülkeyi söylemek mümkün…


Tahmininiz? İngiltere?
Hayır..

En fazla başvuru alan ülke İspanya. İngiltere, İspanya’nın ardından ikinci sırada.

Bunun nedeni ne olabilir diye düşündüğümüzde akla ilk gelenler dil, ekonomik düzey ve  iklim oluyor. 21 ülkede 500 milyon insanın İspanyolca konuşması, İspanyolca'yı Dünyada en çok konuşulan üçüncü dil yapıyor, doğal olarak da birçok kişi İspanyolca öğrenmek istiyor. Ekonomik olarak İspanya, diğer birçok Avrupa ülkesine göre EVS/AGH açısından daha yaşanılabilir bir ülke;  gönüllü aylığı ile geçinmek ve normal standartlarda yaşamak mümkün (Barcelona ve Madrid bir istisna olabilir). İklim konusuna gelince, soğuk kuzey ülkelerine göre deniz, kum, güneş ve tatil ile akla gelen bir ülke, özellikle güney sahilleri. Tabi İspanyolların eğlenceli kişilikleri de bir artı, Dünya’daki popüler şarkıların çoğunun İspanyolca olması bir tesadüf değil diye düşünüyorum :)

Yukarıda saydığım sebeplerden ötürü İspanya’daki AGH projelerine çok talep var ve benim için de İspanya’da AGH yapmak bir şanstı. İkinci bir AGH şansım olsa, tekrar İspanya’yı tercih ederdim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder